Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

samtidbild

besvikelsen över
förtroendemännens
brutna löften
och känslan av
maktlöshet
inför finanskrisens
obegripliga
scenario

skapade den
nödvändiga förvirringen
som utgjorde grogrund
för subkulturer
vilka upprättade
sin egen lag

de uppehöll den
genom att
sätta skräck i
förorternas nyanlända
världsmedborgare

som ännu bar
sina respektive krig
som odetonerade
trampminor
närmast hjärtat

förnedring som
folknöje fyllde såväl
public service som
de kommersiella
kanalerna

ingen orkade
längre se
nyheter från
Gaza, Ukraina
eller Zimbabwe

folkhemmets sista
spillror söndevittrade
med häpnadsväckande
hastighet

vi tände
levande ljus
i vintermörkret
och bjöd varandra
ännu ett glas
ekologiskt rödvin




Fri vers av Anders P VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-01-16 13:27



Bookmark and Share


  kia k-n
Ja..sorgligt nog en träffande beskrivning..
Jag kan känna både sorg, uppgivenhet och vrede vibrera i din välformulerade och rytmiska text.
Och frasen
"som ännu bar
sina respektive krig
som odetonerade
trampminor
närmast hjärtat"
går rakt in i mitt hjärta.
2009-01-18

    ej medlem längre
Du fångar tidsandan väl..
2009-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP