Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

premiére le manifeste de poème surréalisme le Poët Magnifique!




Magnifique

~*~

Det finns realister och det har funnits
och finns väl än idag, om än få,
surrealister

men jag vill skriva Magnifism
poeme som är Magnifique
bli kallad magnifist efter ett antal
magnifique ma(g)nifest

med böjt förstoringsglas som ser runt hörnen
av världarna som inte setts förut
inte ens av Dali och surrealistföljet han skapade

poesi i magnitud på världens latinska latituds bokstavshav
sett genom Universums Magnifying Glass

en surrealist som skapar ett poem eller en tavla uppgår helt
i sin suveränitet som surréaliste
efteråt kallar världen honom krasst utövare av surrealism,
(se sida 61 för betydelsen overklighet eller symbolism gå till helt
andra sidor, även uruppförande och utövare av dylika ting)

::: Eftersom denna prosaiska dikt endast har en sida så var texten ovan
ett tecken på att detta alster tydligt har surrealistiska drag
och kanske även är cer magnifique :::

Om dikterna blandar världarna och alla konstformer och vadhelst
av kulturform
får de två världarna att mötas, vänster och höger jordhjärnhalvor,
tom de lägre arterna som politik
Världsbalansen i kvinnligt och
manligt slås ihop till ett Edens Återuppvaknande;
Ymnighetshornets smältdegels utfodring av människan
som då blivit gudarna på jorden återigen från att förr ha fått födan ur
Djävulens stulna stekpanna som ej ens smälte i Magman
Dricker de nu Aqua Vive direkt ur Historiens Graal med änglavingslag som älvdekoration vid Livets Porlande Vattendrag i den nu synliga Gläntan

Sur-Realism
Cornucopia!

globalité - ressurecté - magnifique

Det skulle verkligen vara i Parsifals arvs anda och legendariska
Graals testamente
att Världen få återse igen...
och det som förr kallades surrealistisk symbolisk saga hedras
nu med ny titel till hans heder; Sir-Realism

till en ny värld
likadan som förut
alldenstund surrealismen och symbolismen samt det kreativa
tänkandet och fantasin
(som alltid utövats av konstnärer
av alla de slag som sett in i visionernas
och det undermedvetnas landskap)
nu ingår i verkligheten synligt
som dess länge efterlängtade hugsvala

~*~
LPWJ 18/01/09




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 610 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-18 06:49



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
sökte på ordet hugsvala och fann denna magnifika dikt. Härlig läsning!
2010-09-12
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP