Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Begriper inte varför jag envisas med att skriva på detta märkliga vis....


Innan barnet blev för stort

Svänger ihop lite barndomsblåbär som verkligen doftade som hallon och godis från vivobussen med mormors violer som morfar älskade henne trots att murarflanellen inte var riktigt och absolut inte på söndagar med skinksteken och saltgurkan direkt uppfiskad ur tunnan svepta vinbärsblad mystiken i jordkällaren stormhattarna alla rosorna bland bersåer stenpartier myste sniglarna med grodorna hoppande omkring runt fågeldammen  skvätte förnöjt sprittande vingar skrubbsåriga ben och gula sandaler bar en liten bit till innan såren blev för trånga ...




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 236 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-01-19 22:22



Bookmark and Share


  glittertindra
du skriver bilder, alla intryck som sköljer över... målar intrycken med ord...
2009-01-22

    Maria Malm
Barndomsminnen som radas upp, bilder ges till läsaren..tycker att det är en intressant stil.
2009-01-22

  katt.inc
Intensiv text som tilltalar mig mycket. Jag tycker om när det är lite obegripligt, när man måste fylla i en del själv. Du målar en fantastiskt fin bild av barndomsminnen hos mormor och morfar.Tack.
2009-01-20

  Ulf Lagerholm
ett underbart foto ur albumet, ja ett färgkort är det, man kan tumma på det så att sånna där feta avtryck framträder på den glansiga emulsionen
2009-01-20

  Suzy med punkterna
Vilka minnen den ger. Du får ihop texten snyggt.
2009-01-20

  Ilona _L
Underbart! Barndomens somrar kommer tillbaks till mig i form av dina härliga ord!
2009-01-20

  Rosen VIP
Text där man inte "hinner hämta andan" och om innehållet dessutom är lockande, ser jag ingen anledning att frångå!
Denna ger mig bilder, av svunnen tid, från barnets värld.
2009-01-20

  RogerIvan
Vilka härliga barndomsminnen, känslor och bilder, förmedlat med tidsmässig enkelhet så träder barndomskänslan klockrent fram.
Jojust det märkligt bra fångat.
Tack mera en portion till om jag får be
2009-01-19

  Gunnel André VIP
Det är som en impressionistisk målning...i ord.
2009-01-19

  Miss Mod
Det här sättet tycker jag om, det är helt för mig solklart, jag förstår inte heller allt men detta. Och kul att växa ifrån sina sår.
2009-01-19

  durr
jag har lite svårt att förstå denna text o en del andra....men inte alla
2009-01-19

  durr
har du nånsin läst dina dikter
2009-01-19

  Måna N. Berger
Men jag begriper det! ditt sätt att skriva här går direkt till alla sinnen!
2009-01-19

  durr
heja dej
2009-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren