Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det må vara si och så

En stjärna kan förändra liv
och nu råkar det inte vara min
(trots nicknamn)

Slumrande tittar jag
över stjärnbeströdd himmel

Visst kan jag hänföras
ledas in i drömmen
önskningar som uppfylls

När en stjärna faller
faller tusentals
med den

Bejakande över livet
plus
och minus

Visst kan jag låtsas
som en hungrig
varg
som mist sin flock

När en själ
fölorat sin stolthet
jublar många
över sin hittade

Men jag är realist
över blinkande
förnuft

Försök att överlista
förstånd
då är du ämnad
att misslyckas




Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-01-19 22:18



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det beror i och för sig på vems förstånd det gäller och vad det gäller.
Men du är som troende skapad för seger.
Nöj dig inte med mindre.
2009-01-20

  Carola Zettergren
Mycket klok och snyggt formulerad dikt detta, slutsatsen av det hela är så sann!!!
2009-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP