Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem är du? Vilka val gör du? Vems är det?


Omdömeslöshetens vals


Något har försvunnit

ni kallar det omdöme

en lärdom, kanske

eller inympad gen

omdöme, förnuft och sunda val

i alldeles rätt ögonblick

skapade för den tid du befinner dig i NU!

men är du i rätt tid

finns tanken placerad i detta nu

i din omedelbara handling

av ditt omedelbara val

-ÄR DU DÄR NU?

Har ditt förflutna talat i tungor

och överöstat ditt innersta jag

skriker något i bakgrunden och överöstar din längtan

ditt omdöme, ditt förnuft, ditt sunda val

har tankarna valt sin väg åt dig

är de dina

eller är de en slags restprodukt

från ett förflutet du inte ville veta av?




Fri vers av L.byström
Läst 220 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-22 23:21



Bookmark and Share


  Ewa Flower
Starkt skrivet, många applåder! EWA
2009-02-22

  Trätobroder
Läser detta som filosofi. Efterlyser ett filosofer.se ;)
2009-02-21

    Tea Alex
Tåls att tänka på. Visa ord. Om än lite jobbigt att ta tag i kanske, det man uppmanas att ta tag i - men nyttigt.
Tack för god läsning!
2009-01-22
  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström