Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I en puppa ligger drömmar och vilar


Lägger det osagda på hårda knogar
som en gest i skenbar kontrast

det hamrade silverhjärtat
darrgräs och sirliga trädrötter

gör vad du vill med orden
bryt bitar av hjärtat och smält
beskåda stråna som böjer sig
och åter reser sig i vinden

men låt rötterna vara
de rår du ändå inte på
sätt dig istället under kronan
och låt silverljuset som silar
skuggor genom bladverket
sträcka sig ända fram








Fri vers av _Mian_
Läst 297 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-01-23 23:20



Bookmark and Share


  Törmä
Väldigt bra text. Får en att tänka efter.
2009-01-25

  Mats VIP
Utsökt format! Som en vacker tavla, men med ord.
2009-01-25

    ej medlem längre
kopierar sister marys kommentar... och sätter mig under kronan och lyssnar andäktigt på dina ord. Tack!
2009-01-24

  sister mary
Gillar din ord och ljudmix som förstärker innehållet:

"Lägger det osagda på hårda knogar"

"det hamrade silverhjärtat
darrgräs och sirliga trädrötter"


Skörheten i rubriken påminner mig om att läsa lyhört. Att få lyssna till drömmar, till det som växer är en gåva att ta emot.
2009-01-23
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_