Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
LYSSNA OCH LÄS http://www.youtube.com/watch?v=Fs7mEPeemt0


På väg

För flera veckor sen
Sa jag till hustrun
Tar en sväng med bilen
Men jag kom aldrig igen
Som Odysseus en gång
Hör jag en sällsam sång
Det är nån som sjunger
Sjunger där ute
Sången om detta liv

Jag försökte ju vara
Som alla de andra
Men så kom den igen
Den kom igen och igen
Sången jag inte fatta
Ett fuckat lejon jag var
Men hela tiden hör jag
Nån annan som sjunger
Sången om detta liv

Jag kan inte fortsätta
Fortsätta utan dig
Hadji på Ithaka är jag
Och jag hör sången
Sången i mitt huvud
Jag måste fatta texten
Det är därför jag seglar
Ensam och klädd till sorg
För nån där ute sjunger
Sången om detta liv

Ska jag byta mot guld
Ska jag byta mot makt
Du - det är inte för mig
Stormar kan komma
Hajar må gläfsa
För mig finns bara ett
Jag hör den där sången
Sången i mitt huvud
Hör du inte sången
Det är nån som sjunger
Sången om detta liv




Fri vers av montaigne
Läst 239 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-28 21:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

montaigne
montaigne