Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kände att jag behövde skriva om detta. Tycker inte att medmänniskan är högprioriterad längre. Det skall vara raka puckar och hårda tag. Tydliga förmaningar för att kunna uppfostar nästa generation. Jag har bara så svårt att stöpa om mig i denna nya form.


medmänniskan är utrotningshotad

medmänniskan är utrotningshotad
barnen skriker efter hjälp
se mig!
håll om mig!

ångvälten trycker till
mejar ner all taggtråd
alla maskrosblad som irrat sig fel
de kippar efter andan
söker tröst och värme

famlar efter svar
vrider och vänder på enkronan
klave eller krona
klave
eller krona

Klave

eller krona...

jag vill se
jag vill höra
jag vill vänta in
jag är utrotningshotad
hamnar på nordens ark
uppstoppad i en monter
gjord av explosionståligt plexiglas
med en lapp som lyder:

medmänniskan är en utrotningshotad art, hon levde fram till år 2020. Ingen vet var hon tog vägen. Det finns några få exemplar kvar i nationalparker över världen. Hon är svår att kommunicera med. Hon förstår inte de nya spelreglerna i dagens moderna samhälle




Fri vers av linlugg
Läst 346 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-29 10:18



Bookmark and Share


  aol
ruggigt bra skriftat
2009-12-18

  Fredrik Stillesjö
Hej linlugg!

Stark dikt som berör. Jag sitter nog i buren bredvid. Hälsar Fredrik
2009-01-29

  Nova-Liv
superbra!
2009-01-29
  > Nästa text
< Föregående

linlugg
linlugg