Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

God Natt

Natten viskar ditt eviga kall mellan hustaken
i en megafon över stadens bleka anlete.
Eurodisco ankor gungar vanvett
på dragna bilister som U-svängar
fram pungsvetts drömmar.
Du är vaken i natten som vill ha ditt sällskap
i en grön soffa som doftar gamla chips.

Klockan blinkar: 00;43
Slit dig ifrån skärmen.
07:15 upp och jobba.

En förväntansfull lördag knackar på dörren
låt den komma in med hjälp av sömn.
Du tackar för dig med en dåsig blick av trötthet.

Trött på att välta världen.
Trött på att natta kreativiteten.




Fri vers av "Dempa"
Läst 319 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-01-31 00:54



Bookmark and Share


  thyra
Visst är det så, man måste natta kreativiteten, ett mycket svårt beslut nästan varje kväll!
Underbar Godnattdikt!
2009-01-31
  > Nästa text
< Föregående


"Dempa"