Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Horan

Och all det jag vill skriva,
för att ni ska tycka att jag är något värt att läsa,
kommer aldrig ner på pappret.
Som en våldtäkt i en komediserie
är jag malplacerad.
Ni förstår inte om ni ska
skratta eller gråta,
så ni skruvar er istället obekvämt nära mig
i era stolar.
Och allt jag vill skämta om är inte roligt längre.
Allt jag gråter över är inte så värst farligt.
Finns det inget som kan fascinera er i dessa,
varken intensivt blåa
eller vattningt blöta, ögonen?
Var är hemligheten som skulle skymtas bakom
mitt leende?
Hopplöst avtändande så är det första jag gör,
är att sära på mig och spy ut hela mig själv.
Frustrationen över mitt horeri är det enda
jag inte kan visa.
Eller det enda ni inte ser.




Fri vers av Sofiapoema
Läst 587 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-01-31 19:06



Bookmark and Share


  Ulf Popeno
En gång kände jag igen mig i det där. För länge sen utmärktes livet av ett frenetiskt sökande efter poängerna, smakerna och neonslingorna som skulle dra till sig andras ögon. Men, vem ska se när alla söker?
2009-02-02

  Christine Bylund
Ouch! Igenkänning.
2009-02-01

  Rune Thorsell
Sära på sig och spy ut sig själv? Nej, det har jag lite taskiga erfarenheter av. Men det finns de som kan göra grandiosa nummer av det. Titta här:

http://www.youtube.com/watch?v=vXVUQE3qn4M

http://www.youtube.com/watch?v=wFcoz20dsTk&feature=PlayList&p=4EA77BF37FDFB93E&playnext=1&index=32

Kram! Rune.

2009-01-31

  Susanna
"Hopplöst avtändande så är det första jag gör,
är att sära på mig och spy ut hela mig själv."

Känner igen mig så väl. Hur vi söker bekräftelse genom att lämna ut hela vår själ. Vi tror vi ger av oss själva, men inser sedan att det är egot som styr oss.
2009-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Sofiapoema
Sofiapoema