Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
omarbetning av gammal sak


tvivel

Det hade varit
trösterikt att ha

något att skänka
en bön i tid av nöd

något som uppfyller
min längtan efter
andlighet

ett namn att sätta
på det jag inte kan förstå

och om det sades
finnas gudar

som inte
hade blod
på sina händer

som inte
gjorde anspråk
på allsmäktighet

som inte
krävde lydnad

som inte
förmanade

att avstå
det enda liv
jag känner
helt och fullt

och förespeglade
att detta skulle stärka
min position i liv
jag inte vet jag får

skulle jag kanske
våga överlämna mitt liv
i dessa gudars händer

men inte ens då
utan tvivel




Fri vers av Anders P VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-01 21:28



Bookmark and Share


  sol
vackert
starkt
sant

(men vem är det på bilden:) - tro?
2009-02-08

  andrasidan
Så kan man också tänka. Du är produktiv min käre vän.
2009-02-02

    ej medlem längre
Tankegångar som är lätta att känna igen sig i.. Vad gör man av sin andlighet, sitt behov av att engagera sig i ngt större, sitt behov av en större mening??
De olika gudar som religioner av olika slag har presenterat genom historien har inte lockat.
Din text känns mogen, ödmjuk och viktig
2009-02-02

  Olof Lagerhorn VIP
Ett klart och sympatiskt resonemang, som förstärks av rytm och flyt i texten.
2009-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP