Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
varsågoda


Vi flög för första gången utan Gud




när vi stod på trottoaren
vid klivet ut mot
osäkerheten igen
när solen stod i kamp
mot natten

då stod Gud i oss
redo att överge det
lilla hopp vi fortfarande hade
och han gjorde det
också i den stund vi
sa till varandra att
kärleken vi en gång hade
inte var något annat
än en flugelds
parningsdans vid
midsommarbäckens
blommande vitsippsbacke

vad fann vi vid
ensamhetens brand
vid solens sista viloplats
där gud lagt sina sista ägg
annat än ökens
sista oas
uttorkad och utlämnad
efter den sista
plundring
där endast guldet
lämnats kvar

allt vi aldrig
behövde
för att leva






Fri vers av Asgeirr Immanuel
Läst 532 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-02-02 20:19



Bookmark and Share


  aol
gillas, som sagt var och en är vi så ensamma i oss själva
2010-06-08

  Mr Lindemann VIP
Ja, detta var klargörande
Klargörande vad då?
Jo, klargörande i det hänseendet att det är bra!
Ett par rader här får en att vilja hoppas på poesin igen
Inledningsstrofen är bra "klivet ut mot osäkerheten" är lovande
Sedan är slutet så på pricken!
2009-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Asgeirr Immanuel
Asgeirr Immanuel