Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en sommarnatt på verandan, värm er i min längtan.


DEN HETA SKUGGAN, LÅNGT FRÅN VINTERN

Hundarna sover i skuggan
flämtande pälsar
tryckta mot verandagolvet
husets brädor
gapar knastrande
i hettan
jag dricker cuba libre
is mot läppar
en fest bultar
innanför
hundarna suckar
jag röker utan filter
långt självmord, fegt avsked

Smaklös springer på såriga tassar
med inbjudande blick
Redlös, Hjälplös, Rådlös
vänder sig i värmen
Smaklös lockar förgäves
Jag löser ett 
sårigt leende och återvänder
till dansen.

37,5 i skuggan
långt från vinter
andas mödosamt in
mig själv.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 247 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-03 12:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth