Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
 varmt tillägnad inkalandskryddor, till Inka with love.


KRYDDAD SALLAD

Hon serverar mig sallad
lite nonchalant
lite "take it or leave it"

Hon är naken
och svettig 
huttrar i vinden
jag kan ser ljusa fjun resas
som månljus
på hennes underarm

Hon serverar mig sallad
av finska björkar
av tallbarr och blod
av rakblad och fjädrar
med balsam
av älskogsfukt

Hon är ensam
och dansar ändå
på glöden av egna ord.
Hon serverar mig sallad 
naken hud glöder
i en ständigt nedgående sol

En sallad av ord
en gryta av dikt
så krävande svår
så bitter och söt
så kåt och arg
som en stillsam orkan

Och gud vad jag njuter
lämnar min adress 
mina ord
och mig själv
som en klen och fattig dricks.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 248 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-02-03 13:59



Bookmark and Share


  MeAmmie VIP
En Fet hyllning till en otroligt kulsprutssmattrande poet!
Hon glöder eldar värre än en masugn där hettan blir till febrig kavalkad över liv och lem! I love here too! Fridens/Ammie
2009-02-05

  Inkarasilas
Fyj fan då att få presenter så här dags och så in i helvete förbannad med magsårsskrik och varma händer säger jag målarkludd få mig inte att bli en blöt filt av gott mos jag har ju hela världen att tampas med i huvudet. Tack med hela jävla händerna pannan och munnen mot skärmen. Tar dricksen och sväljer ner kaffet kolsvart. Jag glömmer alltid bort var jag har mina skor ändå. Måla mig en nedåtgående sol, natten är här. Sallden är choppad, kastar ut den åt vargen. Skååååååål.
2009-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth