Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drivande drev ... en hetsjakt




Jag är bestört … de drivande drevet, vilka är de ?

Jag trodde jag kände, jag trodde jag visste, jag trodde
på ordning jag trodde på sans och förnuft

Vem jagar vem, vem står som rättvisans bödel, vem
hetsar hundarna så

Är det en eller flera, är haren den som äger sin egen
orubbliga tro det tilltänkta bytet, eller den som
vägrar att ta parti

Är det förövaren själv som utger sig för offer
som åser detta brott och åsamkar denna
skada och förödelse

Vilket oväsen, jag förfäras av det jag hör och ser
blundar
… vem jagar vem, vem står som rättvisans bödel,
vem hetsar hundarna så.




Övriga genrer av Vildand VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-03 22:29



Bookmark and Share


  Miss Mod
" vem jagar vem, vem står som rättvisans bödel,
vem hetsar hundarna så." Rak text med härlig avrundning.
2009-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real