Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ljugande ljus - ljungande ljud



kan någon tända ett ljus?





mörker omfamna
famna i mörker
mörka min famn



men hur kan det vara så att vi tror att mörkret är vårt ursprung
när vi alla springer ur universums klaraste stjärnor


varv efter varv efter varv
springer vi 
sprunget 




kanske är det bara din egen cell
gallerflätad
stensupen



utanför
ljus efter ljus efter ljus







Fri vers av Hannadraken
Läst 291 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-02-08 22:15



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En stark text som berör och ger tankar...
2009-02-09

  arie
korr ska stå "slutna rum" inledningsvis

skriver ju så förbannat slarvigt ibland
2009-02-09

  arie
om du har två slutan rum bredvid varandra och dessa har en förbindelse med varandra genom dörr.

det ena rummet är helt ljusfyllt
det andra helt sänkt i kolsvart mörker

om då dörren öppnas mellan dessa rum

så är det som ALLTID att det endast är det ljusa rummet som kan strömma ut i det mörka

aldrig tvärtom

alltså ett slag vetenskapligt bevis för mörkret kan aldrig segra över ljuset

hur gärna det än försöker

så ljugande ljus är i mörkrets tjänst..

det är bara att lighta upp det lite så springer det och gömmer sig i garderoben

mörkret åtrå ljuset och har en längtan till det
men det kan aldrig uppgå i det
men kan låta sig bli transcenderas till ljus
men det är en annan sak i det att den måste
då verkligen VILJA det

jag tycker du självklart tänder ett ljus med din dikt
kan du egentligen göra annat eller hellre
vill du göra något annat

"när vi alla springer
ur universums klaraste stjärnor"

tack







s
2009-02-09

  halmstrå
om man är upptagen med att försöka hålla kvar sitt eget ljus uppfattar man allt annat ljus som hotfullt mörker eftersom det riskerar att utplåna det man så desperat försöker bevaka - om man inte gör tvärtom, tror att det egna ljuset är mörker bara för att allt annat ljus sammantaget är mycket starkare
Sanningen är väl att alla tillsammans utgör det ljus som är det vi är delar av. Allt hänger ihop precis som ljud hänger ihop. Man får lov att hålla fast vid sitt eget samtidigt som man blir något större tillsammans med varandra.
2009-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Hannadraken
Hannadraken