Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortbjuden till de ”finare” kvarteren.

Jag sitter på en bänk som berättar om gammal vänskap.
Minst 20 inristade namn och 10 färgglada tags,
Sticker välkomnande ur det mustigt väldoftande träet.
Som en vinkännare låter jag dofterna smaka minnen i mitt
Surrande huvud.

Levnadsvisa toner klingar över den tungsinta kommunen.
När en gammal dam kommer gnisslande med sin rullator.
Hon stannade upp i några sekunder
och betraktade omgivningen
På ett sätt som bara de äldre kan.
För de vet platsens hemlighet, de vet sanningen.
Hon tar en djup suck sen skakar hon på huvudet
Och forsätter sin skakiga färd emot hemmets lugna vrå.

Mina blickar dras till de ”kamphundstrasiga”
gungorna som Vajar lekfullt
av den varma vindens puttande. . .
En obehaglig kontrast i vardagen likasom många andra
Saker som vi inte lägger märke till när vi vandrar
”egogång” i stilla kvarter emot ingenting alls.

Jag reser mina tunga ben blickar emot mobilen jag har
I min hand displayen blinkar 15:45,
Bussen går om fem minuter.
Dags att traska uppåt…
Ord som översittare skulle ta ordagrant.
Jag tar orden som de är…
Ser inte smutsen där de tycker smuts ska vara.
Jag ser den under deras skor.
Så varje gång jag besöker ”de fina”
Tar jag med en bunt våtservetter.

Istället för choklad och vin.




Fri vers av "Dempa"
Läst 882 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-02-09 09:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ditt sätt att skriva är golden.
2010-04-06

  Mr Lindemann VIP
Ja, denna texten var lätt att tycka om
det vardagsnära som du förmedlar på ett sätt som är eget, vilket är bra.
2010-03-03

  Marjavaara
En riktigt fin text som träffar hjärtat..

Altså det här var så braaa..
Du läser den guld och dina fingrar är dopade med litervis talang.

Den bästa texten jag läst här på poeter..

Såå jävla bra dempa.

Tack
2009-04-25

    ej medlem längre
Vi kommer ha mycket kontakt-hoppas jag! Vilken text-oj!
2009-04-17

  bögpoesi
mycket bra skriven med plats för egna bilder. Slutet sätter punkt för temat!

/Jamin
2009-03-25

  Angeldust
Gillar den här, kan se bilder framför mina ögon..torkar mina skor och går vidare ,,kram Sunny
2009-02-12

  Svartsilver
du målar i poesi. så otroligt bra.
2009-02-11

  Karin Andreasson
Lysande skrivet!
2009-02-11

  Eaglemountains VIP
Detta var en betraktelse, som i sanningens namn är berättat, i dessa ord, i denna poesi ..... som berörde mig starkt .....
2009-02-09
  > Nästa text
< Föregående


"Dempa"