Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonpromenad





Hon tog en promenad
i tankegångarna


det första hon stötte på
var rädslan
denna förädiska känsla
som frösådde sig själv

det var ingen överdrift att säga
att rädslan födde fler ungar än kaninen


hon tänkte på hur hon i alla år
slitit med att tukta rädslan


rädslan var psykets hypokondri


nu såg hon hur rädslan
fått lämna plats till tålamod och förnuft
väntan och förtröstan

hon kände sig tillfreds
med blandningen i den rabatten




men vad var det där


hon plockade upp en narrmössa
och en clownnäsa
inte skulle väl dom ligga här



snart stod hon framför något
som gjorde henne lugn och tillitsfull

kärlek mod och vilja

här växte oansenliga växter
tätt och metodiskt
det som drog ögonen dit
var några långa gula blommor

glädjen som hon helst ville se
en eller ett par av i varje rabatt


det hade funnits år när den blomman
växt överallt

nu fick hon hålla ett öga på den
så den inte blev utrotad



sorgen var en nysådd rabatt
små ljusgröna blad stack upp och hon
hoppades det var en härdig sort
och att det snart skulle stå
några gula blommor där
som tecken på att kärleken är större än sorgen



samma väg som hon kommit
gick hon tillbaka

när hon kom till rädslan
lade hon tillbaka lösnäsan och narrmössan


vem vet tänkte hon

öppnade fönstret och njöt av solskenet




Övriga genrer av Bim
Läst 898 gånger och applåderad av 33 personer
Utvald text
Publicerad 2009-02-09 11:04



Bookmark and Share


    eva m h
Tycker mycket om!
2009-02-22

  Berit Robin Lagerholm VIP
En fin text med mycket fina bilder.
2009-02-21

  Bodil Sandberg
Vilken helt fantastisk poetissa du är Bim!!!!Här är e till som får tårar i ögonen..Så underbart vackert ..poesi att älska..applåder i massor!!
2009-02-15

  Mr Lindemann VIP
Wunderbar so fin

tucher om och

sehr gut!
2009-02-12

  RutigKjol
åh så vackert och melodiskt och målande.
beundransvärt.
2009-02-10

  © anakreon VIP
Glänsande vackert, Bim!
Varm applåd
Carl-Erik
2009-02-09

  Tothem
Tårar...tårar det finns något i dina alster som väcker så mkt känslor hos mig. Du har förmågan att förlösa min tårar. Ännu en gång...Tack Bim för att du delar med dig!
2009-02-09

  kärleks ängel
vackert
2009-02-09

  Rachel Roth
kärlek, Bim
2009-02-09

  Marie Å
Kan bara hålla med de andra en helt underbar text..... så otroligt mycket visdom....
2009-02-09

  Yrre VIP
Underbar, så underbart.
2009-02-09

    Maria Malm
Det är mycket svårt att skriva en kommentar till denna text, fylld av livsvisdom. Kan bara skriva applåd och bokmärke.
2009-02-09

  thyra
Tack Bim! Tårarna rinner men jag lyckas trycka på bokmärksknappen. Allt jag kan säga.
2009-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Bim