Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du doftar någon annanstans

Jag minns inte längre hur du doftar
Hur det var att alltid dofta av dig
Insvept i ett tunt lager av någon annans hud
Existerade världen bakom ridåer av dina ögonlock

Jag minns inte längre hur det var att minnas din doft
Att alltid bli förvånad när min parfym var den enda kvar på kudden
Tryckvågen inifrån som fick mitt hjärta, mina blodkärld, min hud och din hud att spricka
Och världen som uppenbarade sig när ridåerna gick upp

Jag minns inte längre hur det var att vilja minnas din doft
För septembervindarna skapade stormar i önskebrunnarna och alla mynt spreds ut på asfalten
Ett blankt papper, solblekt i kanterna
Och då trädde världen fram från perifirin och jag insåg att regnbågen är vatten som bryts mot ljuset




Fri vers av nattpoesi
Läst 304 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-02-09 22:17



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ibland kan de vetenskapliga förklaringarna avmystifiera på ett nästan lite störande sätt.
2009-02-14

  Gab
Helt underbar text, bokmärkt!!!
2009-02-09

    Issand.
"Jag minns inte längre hur det var att minnas din doft"


väldigt fin text!...
2009-02-09
  > Nästa text
< Föregående

nattpoesi
nattpoesi