Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text jag skrev för flera år sedan, men inte publicerat förrän nu..


Aldrig en likadan

Ty aldrig mötte hon en like
aldrig en likadan
aldrig någon som hade svar
på hennes frågor

Varje morgon stod hon där
väntandes vid kanten på bubblan
på någon hon trodde
kunde beskriva henne

Men hon tappade frågan
och tiden tog med den bort
Hon tappade tron på en like
och stängde sig igen

Målandes, skrivandes
visade hon sina uttryck;
den hon var,
den hon stod för

Först då stod där framför henne
det svar på frågan,
den like med likadan
bubbla omkring sig

Den som förstod
Och hon ville beskriva
hur viktigt detta var
Att någon kunde förstå

Och bryta sig igenom
en osynlig barriär
Ofrivilligt rest, men
frivilligt behållen

Ett svar kan komma så lätt
men aldrig dess lösning
En bubblebarriär håller för nålar
men spricker så lätt för handen




Fri vers av Taurus
Läst 172 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-30 20:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bravo!
2009-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Taurus
Taurus