Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=nPHCThqqt0s


Nina Jonssons död

Peter Jonsson hette en man
Det var han som en dag i maj
Svarade på hennes fråga
Älskar du mig fortfarande?
Nej, dig älskar jag inte mer
Sa han och vände sig mot Tv:n
Och så var det sagt som han sa
Och det var ingenting mer med det
Så var tar du vägen min vän
När du är ensam i natten
Vänder du dig upp eller ner
Eller låter du det ske som sker

Föreställ dig Nina Jonsson
Hon är femtiosex år gammal
Hon har två söner och barnbarn
Och hon är inte längre älskad
Älskad du vet med värme
Och det tysta samförståndet
Och katten och alla blommor
Och tystnaden med en annan
Så var tar du vägen min vän
När du är ensam i natten
Vänder du dig upp eller ner
Eller låter du det ske som sker

De pratar med kuratorer
De pratar med advokater
De gjorde allt det man ska göra
De satte gula lappar på hans
Och på hennes blev det inget
Sen åkte hon till Älvsborgsbron
Satte ut varningstriangeln
Och sen så lät hon sig falla
Så var tar du vägen min vän
När du är ensam i natten
Vänder du dig upp eller ner
Eller låter du det ske som sker




Fri vers av montaigne
Läst 239 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-13 12:16



Bookmark and Share


  Nasrin
Mycket sorgligt och smärtsamt! Det berört mig mycket djupt. Kram
2009-02-17
  > Nästa text
< Föregående

montaigne
montaigne