Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
svänger ner i 70-tal och lossar på trossar; därför kan jag gå vidare.. för min egen del (fortfarande, och det irriterar, det irriterar... den som aldrig tog ansvar för sin last) önskar dig ändå det bästa.


hur lång tid tar lögnen på sig för att ruttna bort helt

 

 

walk your talk

walk your talk

var mina ord

 

 

när det inte stämmer

 

ju mer synliga gamla lögner

som dyker upp

kastas som pajer

 

 

insikter i mitt ansikte väl träffande

 

siktat

mjöl från påsen

orent

 

 

när undanhållna sanningar

senare bubblande flyter upp

i dina gamla hårt nedtrampade spår

stinker värre än förruttnelsen

av lögnens efterverkningar

 

 

 

och jag önskar som du vet

rå sanning

hellre än söta lögner

med falsk sirap

 

 

 

blir dina önskningar om ärlighet

din största lögn

du själv kommer att svälja

 

 

när jag gjort mitt

när jag gjort mitt

 

 

 

 

tiden visar sannerligen

det den vill tala om

 

 

 

time will tell

time will tell

det

 

 

var dina ord

 

och nu möter jag dom igen

i ny tid

i ny värld

i ny kropp

 

och det skrämmer att nästan

känna doften av

förruttnelse

 

i förväg

 

exakt trettio år efteråt

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 266 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-15 02:54



Bookmark and Share


  Tera
Denna var Bra!

som allt du skriver...



"blir dina önskningar om ärlighet

din största lögn

du själv kommer att svälja"


Sedan detta!..

"och det skrämmer att nästan

känna doften av

förruttnelse



i förväg



exakt trettio år efteråt"
2009-02-18

  L Patrik W Johansson VIP
Världen består av stora och små människor, de bästa orden var faktiskt i ingressen 'önskar dig ändå det bästa' ja det är ju det man får göra, själv hade jag en far som drack 'till sport' helgalkoholist, och ständig skåpsupare emellan

läste naturligtvis (som alltid) också texten med behållning.

Be well,
LPWJ
2009-02-15

  Bjarne Nordbö
Det är allt som oftast riktigt trevlig läsning när du dyker upp mitt i natten. Detta inget undantag. Gillar mkt.
2009-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri