Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hönan med rumpan bar!

Det är inte lätt att vara en uteliggare som sitter på gatan och ber om en tia.

Och inte lättare att vara en medelmåtta som arbetar dag och natt för att betala alla kortskulder och lån.

Och helt säkert ej heller för en pamp som alltid står i strålkastarljuset med alla kameror riktade mot sig ,och andra snokande runt i det privata.
Allt för att finna fel.

Nej oavsett så tror jag det ej är lätt att vara människa i dessa tider.

Och hur skall man våga leva i nuet när dåtiden sprängde trygghetens port.

Och ej heller ha svaren om framtidens planer.

Man bara grubblar och sprätter fart i fantasin.

Som tuppen gjorde när han slet av agdas fjädrar och gjorde hennes rumpa bar.

Allt för att kunna fria och sedan kunna bli far

Till alla äggen som agda la.

Nä det var kanske bättre förr eller så har vi blivit för komplicerade för att ens förstå hur lika vi varandra är.

Kanske hade varit lättare om alla varit blinda. Då hade ingen dömts efter utseendet i vart fall.

Vi är ju bara människor i grund och botten

Födda utan kläder.








Fri vers av blackandwhite333
Läst 447 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-02-18 21:15



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Tänkvärda tankar om svårigheten att vara människa...

applåder!

Men det måste väll finnas lösningar också....

jag tror på mirkaler:-)
2009-02-20

  L Patrik W Johansson VIP
Skrev en pastisch på den och har mycket Cornelis texter i bloggen, finns även här under Lundellsk Gotländsk, en version av hönan agda

Be well,
LPWJ
2009-02-19

  leonardo1981
Dessa ord är i mina tankar!
underbart nerskrivet av dig i ord.
ståeende ovationer
2009-02-18
  > Nästa text
< Föregående

blackandwhite333
blackandwhite333