Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VI ÄR POETER....?



" Det berättades om Ursus att han en gång blivit inspärrad
i Bedlam. Han hade vedrerfarits äran att bli tagen för en dåre.
Men man släppte ut honom när man upptäckte
att han endast var poet."

Från "Skrattmänniskan" Victor Hugo



Vi är poeter
men ingen får ta oss för predikanter
I synnerhet inte vi själva.

Vi sitter inte inne med sanningen!
Lägg inte på oss det ansvaret!
Vi trevar bara efter
vad som är sant för oss.
Och trevar med lekande ord efter varandra.

Vi är konstnärer
Men alla våra bilder lever inte
utan en betraktares hjärta

Jag har byggt en
pulpet djupt inne i själen
där står jag
timme efter timme
och försöker frälsa mig själv

Det går inte så bra.

Ni ser...

Mig.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 306 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-02-19 20:01



Bookmark and Share


  LassO
Man skriver för att skrivandet kallar... orden bubblar upp.... som en slags verbal läskedryck ;=)
2009-02-19

  Larz Gustafsson VIP
Jag vill bara förvissa mig om att ingen annan väljer åt mig.
2009-02-19

  Jan Linderoth
Okey var och en är vi saliga på vårt område.
Jag är bara poet, vete tusan om den valde mig eller jag den. Spelar ingen roll. Jag bara skriver. Behöver inte annat.
2009-02-19

  Larz Gustafsson VIP
P.S. Och jag är inte vilsen. Jag VAR vilsen. D.S.
2009-02-19

  Larz Gustafsson VIP
Jag skildrar i min poesi det eller Den jag funnit.
Jag skiljer inte på poeten och predikanten.
Det är mitt liv, min poesi, mitt val.
2009-02-19

  Jan Linderoth
Du Larz. Jag vill nog skilja på predikanten och poeten. Spelar ingen roll vem som bor hos dig. Vi är alla vilsna ändå. Och trivs med det. Det är liksom en del av vårt skapande att vi har så mycket att finna. Sitter man inne med hela sanningen så har man ju inget kvar att söka.
2009-02-19

  DanSan
***************************

Väl sammanfattat bäste mäster Jan
Vi är poeter och när vi briljerar så
blir det som du skriver vännen!!!

Snyggt citat med Victor Hugo

*APPLÅDER*

***************************
2009-02-19

  Larz Gustafsson VIP
Jag är predikant. Och poet.
Jag sitter inne med Sanningen eftersom Han bor i mig.
2009-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth