Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här överlever flugorna men inte myggen.




Vem har sagt att sommarens
dagar är så mycket roligare
soligare
än svårmodets dagar i köld.

Jag fryser även då
när jag sitter på min gamla
farstubro
ser att dörrarna
på min lagård hänger
snett
konstaterar slött att
grundvattennivån
nog är för låg
att grannarna redan gjort
sånt jag inte ens behöver
tänka på.

Att skatorna äter upp
maten för mina hönor
att hönorna äter upp
maten för min katt.

Och det enda, det
absolut enda
som kan göra mig
smått deprimerad
är att flugsmällan
är för bred när
flugorna i köket
har satt sig precis
i kanten mellan
skåpdörrarna ovanför
min täta slask.





Övriga genrer av Vildand VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-20 10:02



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Så underbart skaldat om en vanlig flugig dag. Texten får mig att le och ana sommar mitt ibland 2 meters snöhögar.

Eva
2009-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real