Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihet (omtanke)

 

Hänsyn som lyssnar

på löften om frihet

 

om omtanken stupar

må den råda ändå

 

låt inga tvång få ge ord åt vår vilja

att obundet välja de tankar som är

 

Ge oss de band som behövs för att knyta

vänskapen starkare än ord kan förmå 

 

Ge oss den frihet som krävs för att möta

varenda förfrågan om att hålla oss kvar

 

© Birgitta Wäppling, november 2008

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 444 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-02-21 11:57



Bookmark and Share


  devilsangel
Mycket fint och ger eftertanke...
2009-03-07

  Carola Zettergren
Ursnyggt..mycket klokt skaldat, man kan inte ta något för givet här i livet!
2009-02-26

  Berit Robin Lagerholm VIP
En mycket fin text som fångar tankar som spinner vidare.
2009-02-21

  Michaela Dutius
"Ge oss de band som behövs för att knyta
vänskapen starkare än ord kan förmå"

genomskinliga vackra och starka ord om det vi längtar mest efter ....
2009-02-21

  halmstrå
Undrar om det är en bön det här - eller om diktjaget talar med sig själv. Det du skriver om är ju sånt man har ett eget strikt ansvar för, inget man kan få av någon annan . fast tror man på gud antar jag att man också tror att det är därifrån man får ansvaret. Eller?
2009-02-21
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP