Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rädder för vargen



händerna skakar
vrider sig
i maktlöshet
hela mitt inre
tumlar sig runt i banor
tankarna snurrar
varv på varv
magen smärtar
det vrider om
lämnar sin stank
även efter vattenvirvlar
rensat bort det synliga
lakanen tvinnade
varv på varv
vrider jag mig
från sida till sida
muskler i ständig spänning
gnider tandyta mot tandyta
med huvudet böjt
vrängs kallsvetten
ur sina körtlar
för varje uttalat ord
ett motargument
för varje påläst stycke
ett avfärdande
varje ord
värderas, vägs
vrids och vänds
tvinnas
cirkuleras

det snurrar

och vargen står runt hörnet
med fårafällen
omsorgsfullt fastsydd

tårar i maktlöshet
rinner, ringlar, droppar

och vargens tänder glimmar
redo att anfalla




Fri vers av glittertindra
Läst 217 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-02-22 09:37



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Man får akta sig för vargar, de finns gott om dem!
2009-02-22

  Lilla My* VIP
Verkar vara en fasansfull varg på *två ben* som väntar runt hörnet här!
2009-02-22
  > Nästa text
< Föregående

glittertindra
glittertindra