Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När dina ord målar svärta under min hud

 

 

Var det du som byggde
fosterland inuti min livmoder

för att sedan mörda
de små försvarslösa fostren

 

uppsatta som dyrbara troféer på din vägg
knäböjde du stolt, inför din jaktlycka

 

nu lever jag som en krympling
i mina egna skor

 

kanske likt en soldat utan front

ett hem utan hemkänsla

ett ansikte utan fasad

 

 

ett tomt liv, ett borta nu
för alltid närvarande

i orden som finns kvar
för alltid inristade under huden




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 360 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-02-22 18:33



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Det här gör mig så jävla glad att få läsa. - Orden de sårbara de slagna och ändå står hon/han där - Människan. Okuvlig i sitt bästa, jag hoppas det, jag vill söka den meningen med din dikt. Allt fråntaget ändå levande. Du Bombar i den första meningen spränger hela jävla dikten och flyger det splitter badam badam badam ner till slutet. Ärr inuti. men fortfarande levande. Det sprakar ju fan av bitter kamp. Skitskön läsning, snyggt och in i huden som en tatuering. Yeaaaaaah och så lite Opera på det med. Jag är nööööjd.
2009-02-24

    Jnåt
skulle behöva smärtstillande, men det skulle å andra sidan bedöva känslan för det vackra i dikten.
2009-02-22

  Fredrik Stillesjö
Hej maria!

Vilken öppning! "Var det du som byggde
fosterland inuti min livmoder" Stark dikt som berör. Hälsar vännen Fredrik
2009-02-22

  Maria Natasja
Aj ajajajaj detta gör ont...det smärtar att läsa. Bra skrivet
2009-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund