Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lera kärlekens smältdegel

 

Ögat faller ifrån
binder ej längre samman
ännu en dag tillända
tiden runnen ur
kanske döljer träden
under jorden en livlina

vart vandrar ensamma fötter
steg för steg, rot för rot

sök mig ute i havets djupa
där finns en källa ingen druckit
den bär lenaste tröst
det böljande mjuka mot naket bröst
en bränning stark och vild

våg för våg binder samman
en storm drar mot kust
ur jord kommen,

åter ett jag




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 545 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-02-25 14:24



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Strålande vacker poesi, Maria. Sista strofen - en juvel. Tack.
2009-02-25

  Michaela Dutius
Spröd som gammal mormorsspets och stark som urmodern....
2009-02-25

    Bodil Sandberg
Du har skrivit så mycket vackra dikter..men den här vill jag nog påstå är en av de absolut vackraste - älskar den..applåder och sparas
2009-02-25

  Maria Natasja
"ur jord kommen, åter ett jag"

Väldigt snyggt!:)
2009-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund