Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lite gammal hederlig schamanism...


trumslag


En vädjande kropp
med många olika pulsar
låter de rätta trumslagen
bulta lemmarna och
finna befrielse av detta.

Jag kysser mej huvudlös mot en öppen himmel
diar tyngden kring dess fotleder
och ingenting skulle hända av detta...?!

Den stora björnen säger till mej:
du måste låta det hända.
Det är du som skapar.
Det är du som rör i grytan.
Det är du som dansar.
Dansa rätt,dansa tungt,dansa lätt.
Samla din kraft och låt det snurra
Låt trumman bulta lemmarna dina
bulta ut det som vilar och somnar
samlar sig och stockar sig
bulta ut, låt ringarna spridas, spiralerna vidgas.






Fri vers av Ulla Jonsson
Läst 171 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-26 11:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulla Jonsson
Ulla Jonsson