Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kanske vill vi.

 

 

Vill du tillräckligt mycket blir det som du vill.

Alltså är det därför att du inte vill tillräckligt mycket som det inte blir så.

Du har alltså inte nog viljestark. Har Inte nog säker vill.

Det är den hemliga sanningen från civilisationens vagga som du måste förstå.

Du måste vilja vad du vill till alla pris. Vara bered att gör allt. O ge oss en liten slant.

Ingen begär att du ska gå över lik. Men är du beredd att göra det så?

Vill du fuska? Vill du ljuga? Vill du mörda? Vill du göra andra illa för dit vill? Nä inte så, du ska bara vara snäll. Vara en god människa.

Börja istället om. Lägg dit gamla liv åt sidan. Offra allt du har? Strunta i konsekvenserna? Strunta i dina vänners råd? Och ge oss lite till pengar? Lyssna på dit inre och du vet att vi har rätt.

Du närmar dig. Du närmar dig.

Halleluja.

Nä vadå. Vi är inte religiösa. Vi är bara visa. De som fått veta vad människan visste redan innan de kunde räkna, skriva, prata och ja till och med tänka. Vi är de som fått veta den sanning som ingen utbildning lärt ut, inga statsmän insett, och inte ens filosoferna varit i närheten att komma på trots årtusenden av genier och diskussioner. Vi vet hemligheten.

Men om det ändå inte går som du önskar är det nog för att du bara kanske vill en då. Inte tagit vårt budskap till dig riktigt. Att du inte har nog bra vill.

Vad kan vi göra åt det? Att dina föräldrar inte gav dig nog bra vill. Att inte skolan uppfostrade dig till att tro på att du alltid vill rätt. Att du inte fattar att du kan få allt som du vill bara du är nog bra på vill. Att du inte lyckas med att förstå tillräckligt mycket att du måste vilja helhjärtat.

Att drömma räcker inte. Att försöka, vad är de för skit. Vill mer än bara kanske och du får som du vill.

Att tycka om är svagt. Att älska är banalt. Det är så mycket mer du måste göra och inse för att få nog starkt vill.

Köpa en utbildning. Använda din tid och dina ben. Springa i trappor, ringa, annonsera och jobba gratis på mässor för att försöka hitta andra som vill tillräckligt mycket för att vilja betala. Ja då kanske det blir, åtminstone i nästa liv som du vill. Eller nästa, eller nästa.

Det liv då du äntligen lärt dig att inte bara kanske vill.




Fri vers av Lars Granlöf
Läst 231 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-26 12:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Granlöf
Lars Granlöf