Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brevet till mig själv - om förtröstan

 

Dit mitt hjärta längtar,

en avskuren väg, stängda dörrar

hur finner man ny kraft att söka

nya vägar dit dörrar inte stängs?

 

Sorgen väger tunga steg

ristar djupa fåror

gråter många tårar

 

en svart natt

tung sten

innan dagen ljusnar

värker bristande knoppar som mest

 

kanske,

är den nya dagen mer varsam

smeker varm vind mot min kind

fyller mina längtanshänder

med den önskan jag eftersände

 

ty inget är vackrare,

än den sårbarhet

som vilar i ett brustet hjärta

om den förmår slå ut och blomma

och sprida nya frön i vinden




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 820 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2011-08-23 09:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Blir stormförtjust i din text
2013-09-16

  Lars Hedlin
"GILLAS" "APPLÅD" Mycket bra!
2012-08-06

  Johan Bergstjärna VIP
Mycket djup livsvisdom, mycket fint!
2012-08-05

  Casbah* VIP
vill ha denna skriven till mig med...
2012-01-08

  om en Siri
tycker verkligen om den här. applåder!
2011-11-17

  jojanni
Fyller mina längtanshänder...vilken fantastisk mening! Jag tycker om ditt kraftfulla språk men ändå spröda uttryck.. :)
2011-09-14

  aol
underbart berörande skaldat vännen,
2011-08-28

  Helgonet
Sorglig men förhoppningsfull!...
2011-08-28

  © anakreon VIP
Av tyngd och sällsport värde.
Calle
2011-08-27

    Max Poisé
En fantastisk text som jag kan njuta av! Du skriver talangfullt och kan väga de rätta orden inom. Det är en talang som ska behållas oavsett vad en omvärld säger!
2011-08-25

  Vilsen Annette-hittar vägen
Underbar!!!!
SÅ känslosam och vacker ihop med det sorgsna.
2011-08-23

  Niclas Petersson VIP
Älskar ordet längtanshänder. Vackert!
Gillar. Mycket.
2011-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund