Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du diar lögnen som om den vore din närmsta moder

 

Om ögonen speglar själen
undrar jag vad dina
nattsvarta hålrum vill säga

 

dina steg kryper, längs
mörka gränder

förlorar sig i dunkla rum

 

tiden är inte skyldig,

oförätter, livet du köpslog med
blödde,

ditt täckförband var alltid nya lögner

när jag talade om lögnerna,
skrattade du alltid,

som om de vore din heliga ko

 

jag förmådde aldrig nå ditin
skär grått, söker en spricka i tiden

men tiden var aldrig min vän
den var endast en skugga
närmare döden, som krypit in
i dina ögonhålor, stanken vittnade
dess söndervittring

 

men hoppet bär jag likt en
kungaspira,
för liksom Berlinmuren föll
hoppas jag dina murar ska falla

blotta sanningen, lämna lögnens fågel därhän
korpsvarta vingar som faller mot marken

oxiderar, lämnar kvar en doft
som överbringar allt

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 339 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-03-02 12:00



Bookmark and Share


    Melona
jäklar

vilken känsla det är i detta maria,
något av det bästa jag läst hos dig,

stort, tungt och allvarligt
med stor sorglig kärlek
om att vilja få älska, känna
någon innerst inne,
där det gör som ondast...
2009-03-03

    Bodil Sandberg
Här finner jag både smärta och längtan..längtan efter sanningens nakna ..kärlekens ohöljda...rena

"men hoppet bär jag likt en kungaspira"
förhöjer din redan gripande vemodsvackra dikt..till skyarna!!
2009-03-02

  Vilsen Annette-hittar vägen
Mycket bra.
Jag tolkar det som rädslor för att öppna sig, visa sitt rätta jag osv. Det som vissa bara inte kan. Då blir de för "nakna" för sanningen!
2009-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund