Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sthlm by night




23.05

vi sitter i säkert förvar, två och två
vissa runt om är några fler
men alla
inom sitt revir

vi beställer öl på fat
och håller en alltför djup
konversation
medan sammanhangen
börjar svikta

00.00

vi börjar undersöka vår omgivning
ger oss ut på marknaden
säljer vårt kött

02.10

folk och fylla som luktar svett
önskar mig
bortom rökförbud och vett

går fram till baren
och känner ölen komma upp, men
40 kronor
- jag tar en till
bäskt mot tungan
killen intill försöker stöta
men han stöter rakt in i väggen
och vänder tillbaka in i dimman

03.20

och jag dansar med ölen i handen
klunkar i takt med pulsen
på dansgolvet
- måste röka
den där onödiga cancerpinnen
- måste ringa
det där onödiga samtalet
till han jag kommer undvika
dagen efter

04.00

pubertetspojkar och fredrik snortare
alla sökandes efter något
någon
i nyon och lysrör
David Guetta visar vägen

05.00

vakten knackar mig på axeln
påminner om klockan
visar mig vägen
till garderoben
och känner lite extra
när han stödjer mig ut
men jag orkar inte
påpeka

05.14

taxi Stockholm
och kvällens dricks
nu borta

06.30

hemma igen och känner ölen komma upp
bäskt på tungan
fingrarna i halsen
sen en gul smörja i toaletten
blandat med hackad
pasta

känner ölen komma upp
suddig blick fäst på bajsranden och

känner ölen komma upp
sen blundar och somnar hängandes
över kanten




Fri vers av L.S
Läst 468 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-03-03 00:01



Bookmark and Share


    sårosa
fredrik snortare ,., bra låt btw ...


mmm uteliv, klockren!
2009-04-12

  Ulf Popeno
Hederlig svensk alkoneuros när den är som bäst.
2009-03-26

  Frederick
det här var beyond guld.
helt såld & bokmärker, tack.
2009-03-08

  Butterfly bullet
Gillar hur den är skriven, ser en mörk, dyster seriebok framför mig..
2009-03-03
  > Nästa text
< Föregående

L.S
L.S