Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samhället blir allt mer benäget till att stoppa in människor i fack...


Lika olika

det finns bara en norm
ingenting får ha olika färg eller form
allt ska vara grått och
kantigt det tycker du om

ingenting har hänt
om inte du har bestämt och
bakvänt

låt oss läsa vår egen manual
i den finns bara färger
inga tekniska termer eller tal

gå du hem och
räkna placera allting rätt

för oss fungerar inte dina sätt

hos oss bor djupa tankar och
en massa fantasi
som trasat sig i kanterna
när du trängt dig förbi

du har kränkt och
spottat på vår individualitet
försökt att stöpa om oss
till en teknikalitet

 någon dag måste du förstå

 det du gör är helt befängt
mot speciella personligheter 
hur sjutton har du tänkt
vi har egna specialiteter

 många andra färdigheter

hur mycket ska vi behöva utstå
vaddå mänskliga rättigheter
 så här kan det inte få fortgå

....låt stå!




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 351 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2009-03-04 16:06



Bookmark and Share


  noname_realmind
Likriktning är själsdödande...
Är det en värld av döda själar vi vill ha?

Bra skrivet igen! :))
2009-03-06

  Transparent Deoderant
Ja det skall gudarna veta att vi lever i ett "fack" samhälle:( Trist att ingen får vara olika.
2009-03-04

  Berit Robin Lagerholm VIP
Ja hur man än pressar och försöker får man inte in elefanter i en skokartong.
Fint skildrat
2009-03-04

  Gunnel André VIP
En sån tur det är att poeter.se är en fristad där man får flippa ur, dvs vara sig själv. Tack för kloka ord väl designade.
2009-03-04

  Maria Natasja
bravo! Applåder...och bravo igen.
2009-03-04

  Mygg
Jag låter den stå!!!
Som en påminnelse i kampen att inte alltid följa med strömmen.
Tänkvärd!
2009-03-04

  Suzy med punkterna
Bra skrivet
2009-03-04

  Fokus
Visst är det de mänskliga rättigheterna som kränks.
Applåderar denna och tycker den ska sändas till de berörda som tycks oberörda.
2009-03-04

    Maria Malm
Ja varför ska människor prompt plockas in i fack..är det för att vi ska slippa tänka på att de är just unika individer och att det ibland tar lite tid att förstå en del..
2009-03-04

  Måna N. Berger
Håller med! Varför är normerna så snåla, varför accepteras inte den enorma tillgång som olikheterna är? Vi ÄR olika. Det finns inte ett grässtrå som är identiskt likt ett annat, varför ska då människor förväntas passa in i förutbestämda fack - och vem har bestämt det???
2009-03-04

  Miss Mod
Bra text från en som vet,
en ambivalent,
inkonsekvent,
frustrerad,
distraherad vän.
2009-03-04

    Ling
Helt rätt! Bra!
2009-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren