Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oscar Julianus om inre guldet

'

Oscar Julianus
Vis allseende man
Förmedlar visdom
Enkel och sann

 Som att vi alla
Har en kärna av guld
Hur vi den än smutsar
Dess renhet är oss huld

 När vi på ytan skrapar
Det strålar och  lyser
Av den ädlaste metall som
Kärlek och vördnad hyser

 Vi detta faktum
Alltför ofta glömmer
Att vårt innersta inre
Denna skatt gömmer

 När vi av sorger
Och bedrövelser rister
Skälvande skakningar
Och ytlagren brister

 Vårt hjärta av guld
Och värme solid
Stabil som en mur
Att luta och vila vid

 Våra ögon detta
Faktum visar
När vi i nöden
Hjärtevännen prisar

 Själen speglas i
Ögonens stänk av guld
Visar villkorslösa kärleken
Helt utan skuld

 Likt solens ljus och värme
Bestrålar jordens alla länder
Hjärteguldet bara är
Ett varande utan ände

 

 © Gunilla N
090305




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-05 23:27



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Hjärtetack för utmärkelsen
"Uppmärksammad text" idag!
;-))
2009-03-06

    Maria Malm
Fint rimmande genom raderna om denna stora värdefulla tillgång.
2009-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP