Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

allt annat än realism

 

Du flirtar med realismen,
som om den vore en kärlek
befriad från defekter

 

själv är jag mer svårflirtad,
leker med dess hår,
klipper, flätar och lockar

betraktar dess form

 

för vad är realism annat än
ur vilket vidvinkel perspektiv
du riktar strålkastaren

och vad du bär med dig
från livets gång




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 346 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-03-07 10:06



Bookmark and Share


  Fagra
jag gillar dina filosofiska inslag, det är fint och klokt!
2009-03-10

    JJ VIP
Snyggt språk! Fina liknellser! En mycket bra dikt! Mvh. JJ.
2009-03-07

    Jnåt
fint - verkligen!
2009-03-07

  Jan Linderoth
En mogen härlig betraktelse! Själv vurmar jag för det abstrakta. Sådant som ingen har möjlighet att anfalla, och som man kan se i mörker.
2009-03-07

  Fredrik Stillesjö
Hej maria!

Kloka tankar, läsvärda. Hälsar vännen Fredrik
2009-03-07

    Melona
absolut!

: )
2009-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund