Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rosen

Vissnande ros, Du bugar till farväl
du har gjort Ditt, och fått en människa att må väl
de taggar som skyddat Dig, har längre ingen effekt
dina blad lossnar från Din stjälk, snart är Ditt liv släckt

du gladde en människa, när Du började komma ur Din knopp, Du bar frukt
du spred glädje och runt om Dig spred sig en underbar vällukt
hela Du var så vacker, din blomma glänste så underbart röd
nu har Du gjort Ditt, Tack, Du vackra ros, för att Du gladde en människa, och tillfälligt blåste liv i ett falnande glöd




© Ted Örnberg 2009 (text)




Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-03-07 11:35



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2012-03-30

  Berit Robin Lagerholm VIP
En mycket vacker dikt med stor symbolik om livets givande och tagande.
Vacker.
2009-03-07

  anits VIP
En vacker dikt om en ros, som
vissnar och dör, som gett både
givaren och mottagaren glädje
2009-03-07

  Eva Langrath VIP
En ros som förgyller och tankar om liv och möten och avsked talar din text till mig.

Eva
2009-03-07

  Maria T
Vacker poesi om en ros som slocknar.
Jag kan också läsa dikten som en
metafor för en djupare tanke
2009-03-07

  -Ulla Tilemo- VIP
När blommor vissnar och de ska kastas, händer det att jag står i funderingarna kring hur kort deras liv var.....men att de ändå hanna att glädja min själ så mycket.....
2009-03-07

    ej medlem längre
Fint skrivet om en vacker ros.
2009-03-07

  Ewa-Britt Nilson VIP
En ros utslagen
som i knopp
ger åt tillvaron
glans, vem skulle
glädja oss då om
den inte fanns...
Vackert skrivet!
2009-03-07

  Roula O
Mycket vackert skrivet min vän :)

*applåder*
2009-03-07

  firefire
vackert skrivet av dig!
2009-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP