Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En nyväckt älskar alla livets ögonblick

 

jag köper nattens tyger,
sveper in dagen omsorgsfullt

linda för linda
bidar sin tid

en kärleksfull kokong
som sakta spricker

 

natten fäller sitt sista kläde,
åter öppnas dagen

söt doft av kaprifol
liv på tungan

linsen lapar sol

 

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 308 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-03-09 11:05



Bookmark and Share


  lyckeli
underbara rader
att vakna till liv till

att klä in dagen
omsorgsfullt

och så som man önskar


tjusans
2009-03-09

  Fredrik Stillesjö
Hej maria!

En härlig dikt som jag blir glad av. "Linser lapar sol", så är det! Bra, tycker vännen Fredrik
2009-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund