Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bläckplumpar & silverhänder


Viker in ord i vita stärkta servetter
hämtade från ekbord i rum där någon nyss vistats
men hastigt gått utan att lämna en smula av spår

söker ej heller närvarons bevis
eller dokument med sirliga bokstäver
och utspridda bläckplumpar som
skiktar ljuset i skuggorna och vänder
fransade kappors foder mot lena ansikten

innanför fasaden finns dörrar,
med stora ärgade nycklar
som törstar efter silverhänder









Fri vers av _Mian_
Läst 394 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-09 23:31



Bookmark and Share


  sister mary
Frasande fint inledningsstycke till en bild som jag kan röra mig i och lyssna till...kanske provar jag att vrida om en nyckel och glänta på dörren...
Får en känsla av besöken hos farmor när jag var liten, men också möten med människor där det tar tid att just komma bakom "fasaden".
2009-03-10

  noname_realmind
Fastnar speciellt för slutet i denna... vilken bild!
Djupt, tänkvärt och vackert!
2009-03-10
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_