Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NÄR TÅRAR RINNER INÅT

När tårar rinner inåt
och sorgen
längtar efter vila
trampar livet vatten
och andas
precis ovanför ytan

När tårar rinner inåt
fjättras ord
och ärlighet
i järn och sten

När tårar rinner inåt
blir minnen fyllda
av rakblad
och taggtråd

När tårar rinner inåt
härskar monologen
längst dikesrenen
på varje ensam
dammig väg

När tårar rinner inåt
önskar
hela mitt hjärta
att få gråta
hejdlöst
som en lavin
och få
ge ord åt den längtan
som tynger mina steg.





Fri vers av Jan Linderoth
Läst 333 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-10 11:31



Bookmark and Share


  MeAmmie VIP
Ja, du så mången tår som runnit inåt! Du beskriver det så jävla bra! Dessa tårar som när de kommer fräter sönder kinder och sårar nariga läppar men ack så skönt när tårar flöda och man tacksamt snyter sig och känner ögon sköljda rena från sorg! Fridens Lena Liljor/Ammie
2009-03-22

  Yvonne
Bra poetat, mycket bra. En dikt som berör mitt hjärta. Allt känns igen. Högsta betyg från mig, stor applåd och bokmärke.
2009-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth