Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanna lögner

Du kan inte tala sanning
inte ens för dig själv,
för det värker för mycket
att erkänna.

Din rädsla att förlora
fotfästet för en sekund,
att krympa tätt ihop,
som ett litet barn

Lögnernas sanningar
växer inom dig,
snöbollar blir snöskred
utan stopp.

Dina sanningar blir tyngd
på ditt bleka bröst.
Hjärtat slår snabbare,
bröstet värker.

Du orkar inte längre,
inte ens själv.
För det värker för mycket
att erkänna (allt).




Fri vers av Fredric
Läst 300 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-12 21:53



Bookmark and Share


  Blåbäret
(själv)bedrägeri på högsta nivå...fast ett snöskred borde ju rasera och dra med sig lögnerna och lämna en blottad liksom...
2009-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Fredric
Fredric