Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet var inte till för dig

Så livet var aldrig till för att levas
Bara betraktas
Genom en glasruta i ett fönster
På tredje våningen i ett höghus
I en förort till en storstad
Där du försvinner i mängden
Om du nu hade
Lämnat ditt unkna bo

Livet var aldrig till för dig
Du vill ge det till någon annan
Men det finns andra som hindrar
Dig att ge det
Du har fått det och det är ditt
Så du får behålla det
Så länge det vill ha dig

Ett kärlekslöst förhållande
Utan chans till skilsmässa
Då livet bara ger och ger
Men du vill inte ha något
Men du tar emot
Men utnyttjar inte möjligheterna
Det ger dig

Livet var egentligen inte till för dig
Någon annan skulle fått det
Men du hamnade mitt i vägen
Och livet valde dig istället

Du spenderar varje dag
Varje timma
Varenda minut
Med att fråga dig varför
Varför, varför, varför

Men det finns inget enkelt svar
Bara en tyst ekande motfråga
Varför inte?




Fri vers av Maddicken
Läst 276 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-17 15:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maddicken
Maddicken