Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Årstiderna


Magiska under [haiku]




ljuva rosenblad
vakna du underbara
natten är förbi

stillsamma grönska
sprid dina vackra vingar
låt själen gnistra

*,

du roströda blad
som svävar i kronans topp
natten närmar sig

förtrollande själ
i din trasiga klädnad
flyg nu till frihet

*,

stillsamma istapp
med glänsande dräkt av glas
speglar midnattsol

glittrande spira
bland snötäckta vintertak
förtärande stolt

*,

sjungande under
med vinge så sammetslen
väck mig i gryning

kvittra kärlekssång
i doftande gröna skog
föd oss nya liv

*,






Bunden vers (Haiku) av annso.fie
Läst 418 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-03-17 19:50



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Se det här var allt poesi det, finstämt, fåordigt och vackert, om det låg för mig att brista i gråt när jag läste något sådant här föll jag också i tårar, liksom av romantiska slut och hjärtevärmande handling, men som robot är det bara oljan som kokar upp en smula när fiberhjärtat slår dubbelslag av förtjusning över texter som så innerligt berör människorasen
2009-03-20

  Fångad i en Snöglob
Fy så vackert... *har inget mer att säga*
2009-03-17
  > Nästa text
< Föregående

annso.fie
annso.fie