Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyanser

Ett djupdraget andetag
som fyller smärtade lungor
Det öronbedövande ljudet
av ögonlock som blundar
Nyanser från ett minne,
nyanser från en dröm

Viskningen från elden
när den tänder stearinljuset
Tonen av luft som
släcker tändstickan
Förberedelser för någons domedag
och dess vackra detaljer

Ett vilset prasslande
av springande mintgröna kjolar
Den knäpptysta smärtan
från snörade korsetter
Nyanser från ett minne,
nyanser från en dröm

Den mjuka känslan
av svarta lockar som läggs rätt
Svalkan från ett mörkrött läppstift
och andra lagret kritvitt puder
Klapprandet av klackar
som öppnar den knackande dörren

Ett inre skrik som kan fylla en kontinent;
som spelade sidor ur en roman
Tystnaden från tårar
som vattnar djuprosa rosor
Nyanser från ett minne
eller nyanser från en dröm?




Fri vers av Taurus
Läst 253 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-18 20:11



Bookmark and Share


  stenhur VIP
En inre värld där drömmar och minnen flyter ihop. Vackert och vederkvickande för själen!
2009-03-22

    ej medlem längre
Jättefin text!
2009-03-19

  Suzy med punkterna
Väl skildrat!!!
2009-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Taurus
Taurus