Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggan av en flicka


med lugna steg går jag in i hallen
jag är ensam hemma

lamporna
är släckta

det är så mörkt

plötsligt
stirrar jag rakt in i ett par mörka ögon

det är en flicka

hon säger ingenting
men jag kan se att hon har gråtit
för ögonen är rödsvullna och håret är rufsigt

hon ser snäll ut så jag går närmare

jag är bara några millimeter ifrån henne nu
min näsa nuddar nästan hennes

vi är lika långa

en ensam tår
rinner långsamt ned längs kinden

jag sträcker ut handen



ett skrik
ekar i tystnaden




jag blundar








och lutar huvudet mot spegeln




Fri vers av annso.fie
Läst 1123 gånger och applåderad av 62 personer
Publicerad 2009-03-19 02:09



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
Magiskt!
2018-02-14

  Knickedick
spöklikt.
2011-05-21

    NewDeli
Verkligen jättebra.
2011-04-27

  Citrusblomma
jättefin! <3
2010-03-28

    *Torsdag*
U N D E R B A R T !
2010-03-17

  emms
Tilltalande..
2010-03-02

  miss julie
att verkligen se sig själv på riktigt så där... ruskigt bra och hemsk och sorglig dikt
2010-01-05

  Peter Jr Eriksson
denna är mycket bra!
2009-10-06

  drakbruden VIP
Helt fantastisk. Tekniskt och innehållsmässigt superb. Berörs!
2009-08-18

  Aquila
Oj, kändes i hela kroppen!
2009-08-15

    Frida.B
Jag ryser!!!!
2009-06-21

    ej medlem längre
vilken fin text!... berör
2009-06-08

  Rosen VIP
En stark avspegling i egen sorg...
i dikten vilar en anspänning där sista raden tycks få sorgen att avskärmas från verkligheten
2009-05-28

  aPorcupine
Kan inte annat än hålla med tidigare poeter. Detta berörde mycket. Och sista raden är det som gör helheten.
2009-04-02

  aPorcupine
Kan inte annat än hålla med tidigare poeter. Detta berörde mycket. Och sista raden är det som gör helheten.
2009-04-02

  En strimma av guld
En poesi som blir mystikt beskriven på ett fint sätt och får Mig att vilja läsa mer och mer.
2009-03-23

  Nela
Åh, sweet jesus. Den var underbart bra, du skriver så känslosamt
och .. ja bra. Perfektion!
2009-03-22

  ramsesII
wow - magiskt och oerhört spännande till slutet.

Vänligen
M
2009-03-22

  CRAIDLARN
Oj, detta VAR bra.... en liten chock i sista meningen. Så sorgligt, ett sådant rop av ensamhet!

Fantastiskt!!!
2009-03-21

  mare VIP
Sorgens rader.....mycket stark...
2009-03-20
  > Nästa text
< Föregående

annso.fie
annso.fie