Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En tidstypisk bön mot marken

 

Mammalycka är ett ord som passar
på blanka tidningsomslag,
ofta följt av ett utropstecken i pastell
och ett reportage från
en annan planet där dagarna är längre
hörnen dammfria,
orginalträgolven framtagna, slipade och vitmålade
Barnen barfota, bullarna bakade

Själv lutar jag mig mot Jordens axel,
viskar mot marken:
Snälla, snurra lite långsammare
så jag hinner med.




Fri vers av Sara Boström
Läst 233 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-03-20 10:32



Bookmark and Share


  Blåbäret
helt underbar...lutar mig med och vägrar ta del av den ytlighet som aldrig existerar på riktigt...
2009-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Sara Boström
Sara Boström