Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Brukar inte slänga mig med latin. Men det här kunde jag bara inte låta bli!

Har Ammie att tacka för den här. Fridens liljor!



VERUS AMICUS RARA AMIS

Verus Amicus Rara Amis

(En sann vän är en främmande fågel.)

Känner dig
Känner dig inte
så bra
som jag borde

Du är ett
vingslag
en vindpust
genom min
förra tid

Så står du där plötsligt
med brutna vingar
och tårad blick
Men flyger ändå
skrattar ändå

Och jag känner dig.

Du sitter
stridsberedd
i livets ring
redo
att gå i clinch
med döden
redo för knockout

Livet ropar kanske
Saved by the bell!
Den klingar dovt
sordinerat
och du lyssnar spänt

Du faller
handlöst genom luften
utan att livet visas
i revy
innan du slår i asfalten
Det är inte så enkelt.

Men du reser dig ändå
flyger ändå
skrattar ändå

Jag står i skuggan
och viskar
Verus Amicus Rara Amis
och
känner mig fjantig
i mörkret

Jag går fram i solen
och säger istället

Jag finns!




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 306 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-20 11:13



Bookmark and Share


  MeAmmie VIP
Först och främst vill jag tacka dig från djupet av mitt bluesblå hjärta!
Sen satte du in ord som är så sanna så ögat tårades.
Du känner mig nog mer än du anar! Envis? Ja, det är jag och vingbruten kommer jag alltid vara men har flugit med brutna vingar förr så även nu. Vi möts i solen och ler när vi hälsar varandra med värme och ljus! Fridens Lena Liljor/Ammie
2009-03-22

  lodjuret/seglare VIP
jag undrar om piloter skulle vilja skriva under på devisen om man vänder på översättningen, en främmande fågel är en sann vän...
2009-03-20

  lodjuret/seglare VIP
det är skönt att läsa poesi, nu när väderleken tränger sig på känns sådana texter extra nödvändiga för att dämpa glädjen över ljusare dagar, längre dagar och allt som stundar i härliga lundar navigare necesse est
2009-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth