Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÅR IGEN, DENNA JÄVLA VÅR

Jag har aldrig
haft vårångest
förstår mig
inte på det
har inte den styrkan
att bryta samman, på det sättet.

Ljuden

Katterna som cirklar
kåta i skymningen
skriker
som plågade barn
Koltrasten härmar
mitt skratt och min gråt
brännmärker
mig långt inne
och äger mig igen.

Ljuset

Vi kisar som
nyvakna mullvadar
och svettas
i fel kläder
och ser
alldeles för tydligt igen.

Våren
denna jävla vår!

När jag ber änglarna
att hålla käften
och lutar mig tillbaka
mot varm laduvägg
i lä
ser krokusen
tända
gaslågor i vinterjord
och antar
att jag njuter..




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 343 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-03-20 11:25



Bookmark and Share


  LassO
ballarna svajar o svallar... ;=) Alla är väl som marskatter
2009-03-23

    ej medlem längre
Denna är BRA! Ger nya vinklar att se på våren.. på livet
2009-03-20

  MeAmmie VIP
Just så!
Fullkomlig!
Lättnjutet!
Våren är inte slutet!
Det är en början
på något nytt!
P.s Jag älskar koltrasten som sjunger för mig när jag inte kan sova.
När maran rider mig och ångesten tagit strupgrepp om min hals och alla tårar brännmärkt mina sönderfrätta kinder.
Då stämmer han upp sin lovsång och mina såriga läppar ler!
Fridens Lena Liljor/Ammie
2009-03-20

  lodjuret/seglare VIP
ja, vi ser alldeles för tydligt igen, det märkliga är att effekten sitter i inomhus också, attans jag som hade tänkt skaffa nya glasögon lagom till sommaren så jag tydligare skulle kunna se vad jag redan skymtat i skumrasket, men nu när våren är på ingång och man verkligen kan urskilja både färger och detaljer i verkligheten vet jag verkligen inte vad jag istället skall lägga pengarna på... att inte veta hur framtiden skall te sig, bara det är ju skäl för att käka lyckopiller för att dämpa ångesten som kommer smygande som en panter genom snåren eller ett gammalt ånglok i uppförslut
2009-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth