Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om varför och inte om att man kan

 

Orden, som jag vill kasta ur mig,
skaver i min mun

förlåt mig men jag orkar inte längre
tugga ditt bröd eller dricka ditt vatten

det smakar unket och mögligt sedan länge,
vet egentligen inte varför jag härdar ut

 

kanske är det för att
det fanns plats och hålrum
att stoppa det i

kan det vara så enkelt som så

 

men även när tysta nätter skriker,
öppnar sig och sluter sig cellen

inte för att de vill
utan för att de kan




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 318 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-03-23 14:08



Bookmark and Share


  * Ammi *
Djup välskriven text som berör
2009-03-24

    Bodil Sandberg
oj det här är onekligen starkt..så mycket smärta jag finner..
och ensamhet - i tvåsamhet..så fantastiskt bra du sätter ord på tomhetskänslan..den där när all kraft är förlorad!!
2009-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund